- 4
 - 50 minut
 
				Składniki:
				
			- 200 g sera feta LES CROISES
 - 600 g pomidorków koktajlowych
 - 5 ząbków czosnku
 - 200 g świeżego szpinaku
 - 250 g makaronu świderki TURINI
 - 3 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
 - 2 garści świeżej bazylii
 - Sól
 - Pieprz
 
					Sposób przygotowania:
				
				
- Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
 - W żaroodpornym naczyniu umieścić pomidorki koktajlowe i czosnek pokrojony na mniejsze kawałki. Na środku naczynia ułożyć ser feta. Wszystkie składniki skropić oliwą, pomidorki oprószyć solą.
 - Piec 30 minut. Po tym czasie zwiększyć temperaturę do 220 stopni, naczynie żaroodporne przełożyć wyżej w piekarniku i włączyć górną grzałkę. Piec 10 minut do zarumienienia się składników.
 - W międzyczasie ugotować makaron al dente. Odłożyć ½ szklanki wody z gotowanego makaronu.
 - Szpinak umieścić na durszlaku i przelać wodą z gotowanego makaronu. Odsączyć i odłożyć.
 - Upieczoną fetę z pomidorami i czosnkiem rozdrobnić i wymieszać za pomocą drewnianej łyżki. Dodać szpinak i wymieszać. Dodać ugotowany makaron, przyprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać. Dodać wodę z gotowanego makaronu do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
 - Dodać posiekaną świeżą bazylię. Od razu podawać.