Foccacia śniadaniowa z wędzonym łososiem

  • 4
  • 30 minut
Składniki:
  • ciasto bezglutenowe na pizzę CHAQUE JOUR SANS GLUTEN
  • 200 g serka kremowego
  • 100 g jogurtu greckiego DELISSE
  • sól
  • pieprz
  • 200 g łososia wędzonego RONDE DES MERS
  • 2 garści kaparów RUSTICA
  • 2 szalotki
  • ½ pęczka koperku
  • ½ cebuli czerwonej
  • 100 g rukoli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 1 cytryna
Sposób przygotowania:

1.Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Ciasto na pizzę rozwałkować na kształt prostokąta. Za pomocą widelca zrobić w cieście dziurki, a następnie posmarować ciasto oliwą. Piec około 10 minut.

2.W międzyczasie przygotować serek: Ser wymieszać z jogurtem, dodać posiekane szalotki oraz koperek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

3.Wystudzoną foccacię posmarować serkiem. Na wierzchu ułożyć plasterki łososia, piórka czerwonej cebuli, kapary oraz rukolę.

4.Przed podaniem skropić sokiem z cytryny

Polecamy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Odrzucam wszystkie Akceptuję wszystkie
Ustawienia ciastek
Dostosuj ustawienia
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane do prawidłowego działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Facebook. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Używamy plików cookie Google Analytics. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za państwa uprzednią zgodą.
Reklamowe pliki cookies służą m.in. do analizowania efektywności działań reklamowych i śledzenia konwersji.
Pliki odpowiedzialne za funkcjonowanie witryny, np.: zapamiętujące opcje wybrane przez użytkownika.
Zapisz ustawienia Akceptuj wszystkie
Ustawienia ciastek