Składniki:
- 2 łyżki masła
- 1 mała cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 kostki bulionowe warzywne BIO WM
- 3 puszki pomidorów BIO WM
- 1 puszka białej fasoli
- 1 szklanka śmietanki 30%
- 1/4 szklanki tartego parmezanu
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczka pieprzu
- 2 szklanki ugotowanego kurczaka
- 2 paczki raviolli bezglutenowego WM
- 2 szklanki szpinaku
Sposób przygotowania:
- W dużym garnku, na średnim ogniu rozpuścić masło. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek pokrojony w cienkie plasterki. Chwilę podsmażać aż czosnek i cebula zmiękną.
- Kostki bulionowe rozpuścić w 1 litrze wody. Powstałym bulionem zalać cebulę i czosnek. Dodać pomidory, fasolkę, śmietankę, parmezan, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Zagotować i zmniejszyć ogień.
- W międzyczasie w osobnym garnku ugotować raviolli.
- Do zupy dodać kurczaka i szpinak. Gotować pod przykryciem przez 10 minut.
- Na koniec dodać ugotowane tortellini i od razu serwować.
- Zupę podawać gorącą z dodatkową porcją tartego parmezanu.