Składniki:
- 1/2 kg filetów z łososia
- 1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
- 1 łyżka musztardy dijon RUSTICA
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego RUSTICA
- 1 łyżka soku z cytryny
- Plasterki cytryny
- garść świeżego tymianku
- sól RUSTICA
- świeżo mielony pieprz RUSTICA
Sposób przygotowania:
- Łososia umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze filety. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- W miseczce wymieszać razem musztardę, oliwę, czosnek, sok c cytryny, posiekany tymianek, sól i pieprz.
- Powstałym sosem posmarować filety, a następnie przykryć plasterkami cytryny.
- Piec w temperaturze 180 stopni około 8-12 minut, w zależności od preferencji.