Składniki

  • 250 g paluszków krabowych
  • 100 g ryżu basmati COMPTOIR DU GRAIN
  • 1 puszka kukurydzy NOTRE JARDIN
  • 3 ogórki gruntowe
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego DELISSE
  • 2 łyżki majonezu RUSTICA

Sposób przygotowania

  1. Ryż ugotować.
  2. Ogórki obrać, przekroić na pól i wydrążyć pestki, pokroić w kostkę.
  3. Paluszki krabowe pokroić na mniejsze kawałki.
  4. Cebulę pokroić w drobną kostkę, natkę pietruszki drobno posiekać.
  5. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce.
  6. Dodać majonez i jogurt. Wymieszać.
  7. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  8. Odstawić na kilka godzin, żeby smaki dobrze się połączyły.
  9. Przełożyć na salaterkę, udekorować natką pietruszki.