Trufle z orzechów

Składniki:
  • 2 szklanki daktyli TABLIER BLANC
  • 1/ 2 szklanki migdałów TABLIER BLANC
  • 1/2 szklanki orzechów orzechów laskowych TABLIER BLANC
  • 1/2 szklanki wiórek kokosowych
  • 2 łyżki oleju kokosowego NAT&VIE
  • 1 łyżka nasion chia
  • 3 łyżki kakao EQUADOR
  • szczypta soli
Dodatkowo do obtoczenia trufli:
  • wiórki kokosowe
  • kakao EQUADOR
  • pistacje bez soli TOKAPI
Sposób przygotowania:
  1. Daktyle namoczyć na kilka godzin w wodzie mineralnej. Po tym czasie odsączyć.
  2. Migdały, orzechy i wiórki przełożyć do blendera i porządnie rozdrobnić. Dodać pozostałe składniki i miksować do uzyskania jednolitej masy.
  3. Z masy formować małe kulki wielkości orzechów włoskich.
  4. Kulki obtoczyć w kakao, wiórkach lub rozdrobnionych pistacjach.
  5. Gotowe trufle odłożyć na kilka godzin do lodówki.
Polecamy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Odrzucam wszystkie Akceptuję wszystkie
Ustawienia ciastek
Dostosuj ustawienia
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane do prawidłowego działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Facebook. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Używamy plików cookie Google Analytics. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za państwa uprzednią zgodą.
Reklamowe pliki cookies służą m.in. do analizowania efektywności działań reklamowych i śledzenia konwersji.
Pliki odpowiedzialne za funkcjonowanie witryny, np.: zapamiętujące opcje wybrane przez użytkownika.
Zapisz ustawienia Akceptuj wszystkie
Ustawienia ciastek