Składniki:
				
			- 800 g jagnięciny na gulasz
 - sól
 - pieprz RUSTICA
 - 1/4 łyżeczki cynamonu RUSTICA
 - 1 cebula
 - 4 ząbki czosnku
 - 4 marchewki
 - 2 laski selera naciowego
 - 6 daktyli TABLIER BLANC
 - 3/4 szklanki soku pomarańczowego JAFADEN
 - 2 szklanki bulionu
 - 2 łyżki oleju kokosowego BIO VILLAGE
 - kawałek imbiru wielkości kciuka
 - 2 łyżki posiekanego świeżego rozmarynu
 - 1 łyżka octu jabłkowego
 - 1 pęczek natki pietruszki lub kolendry
 
- Kuskus COMPTOIR DU GRAIN
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Mięso pokroić w kostkę. Obtoczyć w soli, pieprzu i cynamonie.
 - Marchewki, seler i cebulę pokroić. Czosnek i imbir zetrzeć na tarce.
 - Na dużej patelni rozgrzać olej kokosowy i obsmażyć mięso z każdej strony do zarumienienia.
 - Dodać cebulę i smażyć aż cebula się zarumieni.
 - Dodać czosnek, imbir, drobno posiekany rozmaryn i smażyć około 3 minut, uważając żeby nie przypalić czosnku.
 - Następnie wlać ocet jabłkowy, bulion, sok pomarańczowy, dodać drobno posiekane daktyle, marchewkę i seler naciowy i zagotować.
 - Zmniejszyć ogień przykryć patelnię pokrywką i gotować przez około półtorej godziny, aż mięso będzie miękkie. Na koniec gulasz posypać drobno posiekaną natką pietruszki, lub kolendrą. Podawać z kuskusem.