- 4
 - 30 minut
 
				Składniki:
				
			- 1 opakowanie hummusu naturalnego NAT&VIE
 - 100 g kaszy jaglanej COMPTOIR DU GRAIN
 - 1 pęczek natki pietruszki
 - 1 ząbek czosnku
 - 1 ogórek
 - 2 szklanki pomidorków koktajlowych
 - ½ szklanki oliwek RUSTICA
 - ½ cebuli czerwonej
 - 2 łyżki soku z cytryny
 - 5 łyżek oliwy z oliwek RUSTICA
 - 6 pomidorów suszonych RUSTICA
 - 2 garści ciecierzycy NOTRE JARDIN
 - 2 garści sera feta LES CROISES
 - 2 garści świeżego szpinaku
 - Sól
 - Pieprz
 
					Sposób przygotowania:
				
				
- Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać na drobnym sicie a następnie przelać wrzątkiem. Ugotować w proporcji 1:2 kaszy do wody. Wystudzoną kaszę wymieszać widelcem, tak, żeby rozdzielić ziarenka kaszy.
 - Do kaszy dodać posiekaną natkę pietruszki, rozdrobniony ząbek czosnku, 1 łyżkę soku z cytryny oraz dwie łyżki oliwy z oliwek. Wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
 - Ogórek, pomidorki, pomidory suszone i oliwki, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki.
 - W misce ułożyć kaszę, pokrojone warzywa, listki szpinaku, ciecierzycę, oraz pokruszoną fetę, dodać hummus, skropić cytryną i polać oliwą z oliwek. Oprószyć pieprzem.